• Home
  • Sănătate
  • Se fierb 2 frunze de dafin cu cuișoare: Scapă de durerile de spate și durerile articulare. Asigurați-vă că notați rețeta

Se fierb 2 frunze de dafin cu cuișoare: Scapă de durerile de spate și durerile articulare. Asigurați-vă că notați rețeta

Ceaiul din frunze de dafin și cuișoare are efecte antiinflamatorii și analgezice, ajută la ameliorarea durerilor de spate și articulații.

Atât bărbații, cât și femeile tind să aibă probleme dureroase la spate din cauza stilului lor de viață. Rezultatul este durerea și boala care reduc calitatea vieții. Cauzele problemelor de spate variază , cum ar fi predispoziția genetică, vârsta înaintată, supraponderalitatea, postura slabă și lipsa activității fizice.

Cu toate acestea, unele măsuri pot preveni și ameliora această patologie, de exemplu, consumul de ceaiuri cu efecte antiinflamatorii și analgezice. În acest caz, se recomandă să beți ceai din frunze de dafin și cuișoare . Ambele ingrediente au numeroase proprietăți atunci când sunt consumate și utilizate individual. Dar, combinate, efectele celor două sunt îmbunătățite, ameliorând durerile și inflamațiile articulare, precum și alte câteva probleme.

Ceai de cuișoare

Ingrediente:

2 frunze de dafin uscate
3 cuișoare
300 ml de apă
Pregătire:
Se pune frunza de dafin într-o oală, se toarnă apă și se fierbe – se fierbe timp de cinci minute. La sfârșitul acestui timp, opriți focul, adăugați cuișoare, acoperiți oala și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de aproximativ 15 minute.

Apoi se strecoară și se bea. Bea de două ori pe zi timp de cel mult 10 zile, după această oră este necesar să faci o pauză.

Aveți grijă să evitați durerile de spate

Faceți des exerciții de stretching;
Preferă exercițiile de tonifiere abdominală, deoarece mușchii abdominali puternici previn durerile de spate;

Mențineți postura corectă pe tot parcursul zilei și nu vă încordați mușchii prea mult;

Alegeți o saltea confortabilă, care nu este nici prea dură, nici prea moale, deoarece ambele pot provoca dureri de spate;

Dacă stai mult la serviciu, ridică-te mereu și fă câțiva pași cel puțin o dată pe oră;

Folosiți suportul lombar pentru ședere pentru a menține o postură adecvată;

Evitați să fiți supraponderali deoarece supraponderalitatea contribuie la durere;

Faceți exerciții fizice des pentru a evita atrofia musculară;

Dormi în poziția corectă;

Alege o pernă ortopedică.

Important
Deoarece aceste două condimente pot provoca multe reacții dacă sunt consumate în cantități excesive sau neregulate, este important să vă adresați întotdeauna la dietetician sau la medic pentru sfaturi.


Distribuie