• Home
  • Știri
  • Se întorc restricțiile anti-COVID! Decizia a fost luată chiar acum: Este doar o măsură de prevenție

Se întorc restricțiile anti-COVID! Decizia a fost luată chiar acum: Este doar o măsură de prevenție

Coronavirusul lovește din nou! Israelul a luat măsuri împotriva COVID-19 și a impus din nou restricții. Doctorul Adrian Marinescu îndeamnă la calm și spune că nu sunt motive de îngrijorare și măsurile sunt doar preventive.

Covid-ul ia amploare
COVID-19 bagă din nou lumea în sperieți. Israelul a decis să impună restricții după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut. Asta, din cauza mutației virusului Eris. Numărul cazurilor a crescut şi la noi. Medicul Adrian Marinescu a declarat, față de restricțiile din Israel, că măsura este de prevenire. Medicul a mai spus că românii trebuie să rămână echilibrați.

„Eu zic să rămânem calmi şi echilibrați. În Israel s-au luat mereu primele măsuri împotriva Covid. Ceea ce se face în Israel, la noi se întâmplă deja, mă refer la testarea pacienților. Este doar o măsură de prevenție, nu este o restricție. E logic să testezi pentru a nu avea focare în spital” a spus Marinescu.

În general, sunt forme ușoare
Potrivit medicului, de două săptămâni, există o creștere a cazurilor de Covid. La Spitalul Matei Balș sunt 100 de persoane testate pozitiv cu Covid. 80% dintre persoane au forme ușoare şi pot merge acasă. 20% dintre ei rămân pentru monitorizare.

„Trebuie să avem în vedere că în perioada următoare va fi o creștere constantă a cazurilor. Se deschid școlile, oamenii se întorc din concediu şi pentru că interacționează mai mult e normal să fie şi mai multe infectări”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

La SJ Buzău, s-au impus restricții
COVID-19 s-a întors în România! Spitalul Județean din Buzău a introdus din nou restricții în ceea ce privește vizitele. Aceste restricții se aplică mai multor secții din unitatea spitalicească.

Decizia conducerii spitalului a venit după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Pacienții care se află internați la terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie nu vor putea primi vizitatori.

În plus, conducerea spitalului a micșorat programul de vizitare în general – doar două ore pe zi. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adriana Bunilă, spune că vizitatorii au voie în spital doar în intervalul 10:00 – 12:00.

Ea a mai precizat că există 7 pacienți cu COVID-19 internați în spital.

Aceste restricții au fost luate la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Prin aplicarea lor se dorește limitarea răspândirii virusului.
Vizitatorii spitalului spun că măsurile implementate acum sunt la fel ca cele din perioada pandemiei.

Ei precizează că s-au obișnuit cu purtarea măștii de protecție și a halatului.


Distribuie