• Home
  • Știri
  • Se spune pana la apusul soarelui. Rugaciunea care face minuni pe 1 octombrie, de Acoperamantul Maicii Domnului.

Se spune pana la apusul soarelui. Rugaciunea care face minuni pe 1 octombrie, de Acoperamantul Maicii Domnului.

Acoperamantul Maicii Domnului sau Pocroave este prima mare sarbatoare din luna Octombrie. Este marcata cu cruce rosie in calendar. Potrivit batranilor, rugaciunile rostite astazi au sunt facatoare de minuni.

Sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului mai este cunoscuta, potrivit traditiilor, sub denumirea de Pocroave, un cuvant slavon care inseamna acoperirea pamantului cu bruma sau cu zapada. In aceasta zi, credinciosii tin post, pentru a fi feriti de boli, de inec sau de necazuri. In unele zone se tine post doar pana la pranz si se mananca doar covrigi framantati fara lapte sau se bea doar apa sau ceai.

Rugaciunea care face minune de Acoperamantul Maicii Domnului sau Pocroave, pe 1 octombrie
Pe 1 octombrie este bine sa rostim rugaciunea catre Maica Domnului, despre care batranii spun ca face minuni, daca e spusa din suflet. Aceasta rugaciune se spune pana la apusul soarelui.

„O, Mama prea iubita si Preasfanta Fecioara Maria, Tu care desfaci «nodurile» ce ii sufoca pe copiii Tai, intinde-ti mainile milostive spre mine. Iti incredintez astazi acest «nod» (numim necazul) si toate consecintele negative. Iti dau acest «nod» care ma chinuie, ma face nefericit si ma impiedica sa ma unesc cu tine si cu Fiul Tau, Mantuitorul meu.

Cred cu tarie ca poti sa desfaci acest «nod», pentru ca Domnul Iisus iti da intreaga putere. Tu esti Mama mea, stiu ca vei face aceasta pentru ca ma iubesti cu insusi iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci «nodurile» vietii mele, roaga-te pentru mine! Iti multumesc, Maicuta mea preaiubita!„


Distribuie