Acest sirop nu conține zahăr cristal alb clasic, ci un zahăr de mesteacăn numit Xilitol.
Nu este doar mai sănătos, ci și fantastic de delicios. Rezistă luni de zile chiar și fără conservanți!
Socul este una dintre cele mai frecvent utilizate plante medicinale din lume.
Oamenii l-au folosit de secole pentru a trata infecțiile și inflamațiile, iar egiptenii antici îl foloseau pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și pentru a trata arsurile.
Chiar și astăzi, mulți oameni încă colectează floare de soc și o folosesc ca remediu natural pentru multe boli diferite.
Boabele de soc și efectele sale asupra sănătății
Socul este o plantă eficientă care poate „remedia” multe probleme de sănătate, o poate colecta și sperăm că vă va ajuta și pe dvs.
Sprijin imunitar puternic, protejează celulele de radicali
Acțiune antivirală, antibacteriană
Actiune antiseptica si detoxifianta
Efecte antibiotice ușoare
Promovează transpirația (gripa…)
Sprijină digestia, curăță tractul digestiv
Îndepărtează constipația, reglează scaunele
Elimină flatulența și durerile abdominale
Menține căile respiratorii sănătoase
Îndepărtează inflamația, tusea și flegma
Potrivit pentru raceli, gripa, alergii, bronsite
Actiune diuretica, curata rinichii si caile urinare
Eliberează acidul uric din organism
Ameliorează durerile articulare (reumatism, gută…)
Calmează sistemul nervos
Elimina stresul
Ameliorează durerea și spasmele (migrenă, stomac)
Sprijină vindecarea pielii (erupții cutanate, eczeme, leziuni)
Dezinfectează și accelerează vindecarea pielii
Se spune că socul este una dintre cele mai vindecătoare plante din lume deoarece conține o cantitate mare de flavonoide, caroten, vitamina C.
Până acum, se știa că este foarte util pentru gripă, congestie sinusală, bronșită, astm și alergii. De asemenea, îmbunătățește imunitatea și ajută la diabet și constipație.
Sirop medicinal de soc fără zahăr
O rețetă grozavă și foarte gustoasă de sirop de soc fără zahăr.
Este excelent nu numai pentru aromatizarea limonadelor, dulciurilor și deserturilor.
Pentru siropul medicinal de soc avem nevoie de:
aproximativ 35 de flori de soc
1,5 litri de apă fiartă și răcită
900 ml. sirop de agave
6 lămâi, calitate organică dacă se poate
Preparare:
Colectați flori de soc în locuri care nu sunt prăfuite – ideal departe de drumuri și într-o zi însorită.
Culegem cu mâna florile de soc, iar într-un recipient mare tăiem doar florile fără părțile verzi.
Turnați apă peste flori, astfel încât acestea să fie scufundate, adăugați felii de lămâi și acoperiți recipientul cu o cârpă curată.
Dacă nu aveți lămâi naturale, îndepărtați cojile înainte de a le adăuga la flori
Lăsați cel puțin 24 de ore într-un loc răcoros și întunecat.
Apoi se strecoară baza și se stoarce tot sucul din flori și lămâi și se toarnă în oală.
Aduceți amestecul și siropul de agave la fierbere la foc mic și fierbeți timp de 5 minute.
La final se adauga sucul de lamaie de la lamai ramase (se strecoara printr-o strecuratoare)
Apoi turnați cu atenție siropul în recipiente calde sterilizate.
Închideți ermetic și lăsați-le să se răcească complet învelite într-o pătură.
A se păstra într-un loc răcoros, întunecat, iar după deschidere a se păstra la frigider.
Nu trebuie sa folositi sirop de soc doar pentru limonade, este si un excelent indulcitor pentru prajituri si deserturi coapte.
A doua reteta de sirop de soc fara fiert si zahar
Acest sirop nu conține zahăr cristal alb clasic, ci un zahăr de mesteacăn numit Xilitol.
Nu este doar mai sănătos, ci și fantastic de delicios.
Rezistă luni de zile chiar și fără conservanți. Acesta este un sirop de soc cu adevărat sănătos!
Avem nevoie:
40-50 de flori mari de soc
oală de 3 litri
1 lămâie întreagă + 2 lămâi stoarse
Indulcitor: Recomandam Xilitol (zahar de mesteacan) 300-500g
1 lingurita de acid citric
Preparare:
Florile de soc le punem in recipient fara sa le clătim (le lasam doar o vreme la soare ca sa iasa gandacii).
Dizolvați îndulcitorul și acidul citric în 3 litri de apă și feliați o lămâie.
Florile de soc se toarnă cu acest lichid, astfel încât florile să fie complet acoperite.
Adăugați suc de lămâie și lăsați să stea peste noapte.
A doua zi, scurgeți și depozitați pur și simplu într-un recipient. Siropul va rezista luni de zile chiar și fără conservanți.
Desigur, acest sirop nu are aceeași consistență ca siropul clasic de zahăr care se fierbe.
Dar gustul este mult mai curat și mai blând. Este de mii de ori mai sănătos decât siropul clasic de zahăr granulat.
Vă dorim poftă bună! 🙂
Dacă ți-a plăcut articolul, poți să ne urmărești și să împărtășești postarea prietenilor tăi și părerea (sau experiența) ta în comentarii!