• Home
  • Știri
  • Situația lui Florin Piersic este „gravă”. Actorul are infecție generalizată, septicemie, iar viața sa este în pericol, spun medicii de la Cluj

Situația lui Florin Piersic este „gravă”. Actorul are infecție generalizată, septicemie, iar viața sa este în pericol, spun medicii de la Cluj

Florin Piersic are o infecție generalizată în organism, septicemie, și situația este gravă, au declarat medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, potrivit G4Media.ro.

Florin Piersic are infecție generalizată

Medicii de la Cluj spun că situația actorului este gravă și că protezele din organismul său mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic.

În aceste condiții, au fost nevoiți să îi scoată sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, care i-a fost implantat în urmă cu 15 ani, iar la București îi va fi scoasă și proteza de la genunchi.

„E o situație gravă, da”, a declarat directorul medical al Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, miercuri, într-o conferință de presă.

Viața actorului este în pericol, spune directorul medical de la Institutul Inimii Cluj-Napoca

Întrebat dacă viața lui Florin Piersic este în pericol, Adrian Molnar a confirmat.

Medicii spun că actorul poate să stea câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care aceștia speră că se va vindeca infecția generalizată din organism.

Când a ajuns la Spitalul Militar Cluj-Napoca pe 17 aprilie, Florin Piersic avea deja infecție generalizată în organism. Infecția s-a extins în corp de la genunchi.

Infecția i-a afectat și inima, așa că a fost dispus transferul actorului la Institutul Inimii.

Pe 29 aprilie, când a fost adus la Institutul Inimii, lui Florin Piersic i-au fost depistate infecții și la sondele din stimulatorul cardiac.

„Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația, după ce făceam încărcarea cu antibiotice să facem intervenție să scoatem sondele”, a mai declarat Adrian Molnar.


Distribuie