• Home
  • Știri
  • SOC pentru soferi! Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna. Risti amenzi uriașe daca nu le schimbi

SOC pentru soferi! Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna. Risti amenzi uriașe daca nu le schimbi

Încă o cheltuială în plus pentru șoferi. Cauciurile pentru toate anotimpurile nu mai sunt bune iarna.

Vestea a fost dată chiar de Registrul Auto Român.

Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna. Vestea dată de RAR afectează mii de șoferi. Șoferii riscă amenzi serioase dacă nu-și schimbă cauciucurile.

Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna

Veste neplăcută pentru șoferi: trebuie să se pregătească pentru o cheltuială în plus, pe lângă situația cu asigurările auto. Cauciurile all seasons nu mai sunt bune iarna, iar vestea a fost dată chiar de Registrul Auto Român.

RAR le transmite șoferilor că anvelopele all seasons nu sunt omologate pentru sezonul rece. Așadar, șoferii care nu-și schimbă anvelopele de vară, cu unele potrivit pentru sezonul rece (pentru zăpadă) riscă amenzi uriașe.

Registrul Auto Român le transmite conducătorilor auto că sunt obligați să renunțe la cauciurile pentru toate anotimpurile și să le înlocuiască pe cele potrivite pentru anotimpul rece.

Mașinile trebuie să aibă anvelope care să fie inscripționate cu inițialele S și M.

S se referă la „snow” – zăpadă;
M se referă la „mud” – noroi.
Strict din motive economie sau pentru că nu prea folosesc mașina respectivă, mulți șoferi preferă să cumpere anvelope all seasons (bune pentru toate anotimpurile) pentru vehiculul deținut.

Șoferii riscă amenzi uriașe
„Partea de manevrabilitate, de stabilitate a unei anvelope de iarnă este mult mai mare decât a unei anvelope all seasons”, declară un specialist, potrivit antena3.ro.

Șoferii care nu află noile informații despre anvelopele de iarnă și care nu respectă legislația în vigoare, riscă amenzi uriașe. Acestea sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Mai exact, amenzi între 1.305 și 2.900 de lei.


Distribuie