Sucul de varză si beneficiile sale pentru organism

Sucul de varza contine vitamina U (din cuvantul latin ulcus – ulcer). Aceasta vitamina are un efect citoprotector pronuntat asupra membranei mucoase a stomacului si a duodenului, sporind capacitatile sale de protectie.

De asemenea, aceasta vitamina contribuie la vindecarea leziunilor ulcerative si erozive ale membranelor mucoase ale acestor organe. In medicina populara, sucul de varza a fost folosit de mult timp in tratamentul ranilor infioratoare ale corpului si a ulcerelor.

Sucul de varza poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Sucul de varza imbunatateste secretia de lichid in exces din organism. Sucul de varza s-a dovedit a fi extrem de eficient impotriva constipatiei.

Datorita continutului ridicat de clor, sulf si iod, sucul de varza este capabil sa curete membrana mucoasa a stomacului si a intestinelor de agenti patogeni, precum si sa elimine diverse toxine.

Suc de varza

Pentru a obtine 1 litru de suc de varza, aveti nevoie de aproximativ 2 kg de varza. Indepartati frunzele superioare de varza, clatiti bine capul. Apoi, tocati capul de varza si cotorul si treceti printr-un robot de bucatarie, apoi stoarceti sucul de varza.

Trebuie sa consumi 200 ml de suc cu 20-30 de minute inainte de mese de 3 ori pe zi.

Sucul de varza este absorbit de corpul uman in cateva minute. Este adesea recomandat in dieta persoanelor care sufera de ulcer gastric si ulcer duodenal, gastrita cu aciditate scazuta.

De asemenea, sucul de varza este prescris in dietele care vizeaza eliminarea excesului de greutate.

O alta proprietate remarcabila a sucului de varza este efectul sau benefic asupra proceselor hematopoietice din organism.
Sucul nu este benefic doar pentru anemie, ci imbunatateste si fluxul sanguin catre celulele tractului gastro-intestinal, ceea ce contribuie la un metabolism celular mai bun.


Distribuie