• Home
  • Sănătate
  • Tovarășu’ Brad – Sursa naturală de sănătate pentru afecțiuni respiratorii și nu numai!

Tovarășu’ Brad – Sursa naturală de sănătate pentru afecțiuni respiratorii și nu numai!

Dragi cititori, astăzi vom explora minunatul sirop obținut din mugurii de brad și cum acesta poate contribui la îmbunătățirea sănătății noastre în mod natural. Acest remediu tradițional a fost utilizat de secole pentru tratarea afecțiunilor respiratorii precum astmul bronsic, bronsita cronică, laringita, faringita, tusea, amigdalita și chiar simptomele gripei sau răcelii. Dar beneficiile sale nu se opresc aici, ci se întind și către alergii și alte afecțiuni.

Procesul de preparare a acestui sirop învechit în timp este destul de simplu. Pentru a începe, mugurii de brad sunt recoltați în momentul în care au atins o dimensiune de aproximativ 3-5 centimetri. Se recomandă culesul a aproximativ 2 kilograme de muguri pentru a obține o cantitate suficientă de sirop.

După recoltare, mugurii sunt spălați temeinic și apoi plasați într-un vas emailat mai mare. Aici, vor fi acoperiți cu aproximativ 5-6 litri de apă și lăsați la macerat timp de 3 zile într-un loc răcoros, dar nu la frigider!

După cele 3 zile, zeama obținută va fi strecurată prin tifon, apoi pusă într-un vas în care se va adăuga zahărul. Raportul este unul simplu: la un litru de lichid se va adăuga 1 kilogram de zahăr. Vasul va fi apoi ținut la foc moale până când zahărul se va topi complet, urmat de creșterea focului pentru a permite siropului să se lege corespunzător.

Pentru a adăuga o notă plăcută de aromă și beneficii suplimentare, se va adăuga o lămâie tăiată felii în timpul fierberii. Lichidul se va fiert aproximativ 30 de minute, până când se va obține o consistență bine leagănă.

După ce siropul a fost scos de pe foc și s-au îndepărtat feliile de lămâie, acesta se va turna în sticle care vor fi etanșate bine. Sticlele vor fi așezate în paturi pentru răcirea completă până a doua zi.

Acum, pentru cei care doresc să utilizeze siropul ca medicament, există și o altă metodă. Mugurii culeși vor fi tocați mărunt și vor fi puși la fiert în apă. Raportul pentru decoct este de 3 litri de apă la un kilogram de muguri. După fierberea în clocot și acoperirea vasului, se vor menține mugurii la fiert timp de 10-15 minute. După acest proces, decoctul va fi strecurat prin tifon.

La un kilogram de decoct obținut astfel se va adăuga 1 kilogram de miere de albine, preferabil de fân sau de tei, și 10 grame de extract moale de propolis. Se va amesteca bine pentru a obține o consistență omogenă. Pentru a menține proprietățile terapeutice, siropul va fi încălzit, fără a fi fiert, până la o temperatură de 40-50 de grade Celsius.

Calde, siropul va fi turnat în sticle și păstrate într-o cameră răcoroasă pentru a menține calitățile sale benefice.

Așadar, dragi cititori, încercați cu încredere acest minunat sirop din muguri de brad și bucurați-vă de beneficiile pe care le oferă sănătății voastre. În mod natural și plin de virtuți, acest remediu tradițional vă poate ajuta să înfruntați diverse afecțiuni respiratorii și nu numai!


Distribuie