• Home
  • Știri
  • Tu știi de ce îți amorțesc mâinile în timpul somnului? Iată ce îți transmite organismul și când e cazul să mergi la doctor

Tu știi de ce îți amorțesc mâinile în timpul somnului? Iată ce îți transmite organismul și când e cazul să mergi la doctor

Furnicaturi in degete, incapabilitatea de a apuca un obiect, sensibilitate accentuata, pe scurt: maini amortite! Atentie, caci poate fi un semn pe care ti-l da organismul ca sufera!

Amorteala este insotita de o senzatie ca de ace in maini sau picioare, intepaturi sau arsuri. De fapt, este o pierdere a sensibilitatii extremitatilor.

Senzatia de picioare sau maini amortite apare din cauza scaderii fluzului de sange dintr-o anumita zona. O alta cauza poate fi lezarea nervilor. De asemenea, amorteala poate sa fie cauzata de infectii, inflamatii, traumatisme, accidente vasculare sau tum0ri.

Cand simti ca ai maini amortite, poate fi vorba despre sindromul de canal carpian: inflamatia tendoanelor sau a articulatiei pumnului.

Simptomele apar in special noaptea, de multe ori, senzatia de amorteala trezind din somn bolnavul. Daca nu se vindeca datorita medicamentelor recomandate de medic, se poate interveni chirurgical pentru a trata inflamatia.

Mainile si picioarele amortite se pot datora si unei reactii adverse la un medicament. De asemenea, poate fi un semn al ocluzionarii unui vas de sange, din cauza unui cheag.

CE MAI POATE CAUZA AMORTEALA MAINILOR SAU A PICIOARELOR
compresia asupra unui nerv
abuzul de ac00l
tum0ri cerebrale
traumatisme

degeraturi
tromboza venoasa
boala arteriala sau vasculara periferica
inflamarea peretilor vaselor de sange
fracturi osoase

hernie de disc
deficitul de vitamina B12
hipertiroidism

lupus
scleroza multipla
sindromul Raynaud
zona Zoster

MERGI NEAPARAT LA MEDIC DACA AMORTEALA E INSOTTIA DE:
contuzie sau pierderea cunostintei
dificultati respiratorii
dificultati la mers

ameteala
tulburari de vedere

amorteala si in zona capului sau a gatului
paralizie
vorbire incoerenta
Atentie, acest articol este scris cu titlu informativ si nu inlocuieste vizita la medic!


Distribuie