Strămoșii noștri aveau aproape zilnic acest aliment pe masă.
Hrișca (fără coajă) este un aliment fără gluten, ceea ce este o mare avantaj, deoarece poate fi consumat de copii mici, adulți și chiar diabetici.
Acest aliment este, de asemenea, alcalin, ceea ce înseamnă că nu acidifică organismul.
Hrișca este, de fapt, nucleul (partea de interior) al acestui aliment.
Coaja de hrișcă este greu de digerat de organismul uman. Prin urmare, pentru consum se folosește numai conținutul interior.
Hrișca constă în mici bile galbene, cu un gust dulce.
Acest aliment are multe beneficii pentru sănătate și este un “curățitor” recunoscător al organismului uman.
Ce conține hrișca?
Conține multe substanțe active pentru o digestie bună și rapidă.
Fibrele, grăsimile sănătoase, mineralele și vitaminele sunt garanția unei bune stări de sănătate.
Apă, grăsimi, proteine, carbohidrați, potasiu, fosfor, fier, fibre, calciu, miere, mangan, magneziu, sodiu, seleniu, zinc, vitaminele B, E, K și acid folic.
Efecte – hrișca și sănătate
Atâtea efecte pozitive într-un singur aliment sunt cu adevărat demne de respect.
Hrișca merită să fie consumată și o puteți face chiar și atunci când doriți să slăbiți.
Cresterea imunitatii
Detoxifică organismul și sistemul digestiv
Ajută pancreasul
Dizolvă pietrele la rinichi și în vezica biliară
Îmbunătățește digestia și tranzitul intestinal
Neutralizează aciditatea stomacului
Susține producția de sânge (anemie)
Menține și întărește țesutul osos (osteoporoză)
Menține oasele, dinții, părul și unghiile sănătoase
Potrivit în timpul sarcinii pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului
Pentru slăbire
Hrișca aparține categoriei de alimente cu o valoare energetică mai mare, dar acest lucru nu schimbă faptul că are mult mai multe beneficii pentru sănătate decât oricare alt aliment.
Atunci când doriți să slăbiți, vă recomandăm să consumați produse pe bază de hrișcă la micul dejun sau prânz, iar seara.
Acest lucru va începe procesele dvs. de digestie, metabolism și ardere a grăsimilor, astfel încât tot ce mâncați în timpul zilei să fie ars instantaneu (desigur, acest lucru se aplică doar la alimentele sănătoase și ușoare).
Protejarea inimii și a sistemului cardiovascular
Hrișca este un aliat excelent al inimii și a sistemului vascular – îmbunătățește starea acestora, elasticitatea și furnizează sistemului vascular substanțele necesare pentru funcționarea corectă.
De asemenea, este o excelentă prevenire a infarctului și a altor probleme vasculare.
Pentru rinichi și vezica biliară
Hrișca este, de asemenea, foarte necesară și benefică pentru aceste organe.
Consumul său regulat ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi și în vezica biliară și contribuie la funcționarea sănătoasă a acestor organe.
Cum să pregătim hrișca pentru consum zilnic?
Hrișca se fierbe foarte ușor. Pentru aceasta, trebuie să o înmuiați cel puțin câteva ore, astfel încât să absoarbă mai rapid apa.
Apoi aruncați apa și adăugați apă curată.
Raportul dintre apă și hrișcă este de 3:1. Hrișca se fierbe timp de aproximativ 20 de minute sau până când apa este complet absorbită.
Dacă nu înmuiați hrișca, va trebui să o fierbeți mult mai mult timp. Gătiți pe foc mediu, lăsând hrișca să absoarbă apa.
Turnați uleiul de măsline peste hrișcă imediat înainte de consum și adăugați verdețuri, cum ar fi mărar, pătrunjel etc. pentru un gust mai bun.
Hrișca merge bine cu mâncăruri de legume.
Tratament pentru curățarea pancreasului timp de 21 de zile
Dacă ați avut deja dureri de pancreas, încercați acest tratament regenerativ.
Este suficient să înlocuiți cina cu acest hrișcă (sau alt fel de mâncare) timp de 21 de zile.
Aveți nevoie de:
200 g hrișcă
2 litri de apă
300 g dovleac
Puțin ulei
Mod de preparare:
Fierbeți hrișca în apă clocotită.
Dovleacul se dă pe răzătoarea mare.
Adăugați dovleacul la hrișcă și lăsați să fiarbă până devine ca un piure.
La sfârșit, amestecați cu ulei și este gata.
Dacă acest articol v-a plăcut, ne puteți urmări și să îl distribuiți cu prietenii și să lăsați un comentariu cu părerea sau experiența dvs. în secțiunea de comentarii!