• Home
  • Știri
  • Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu: „Pericolul mare a trecut!”

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu: „Pericolul mare a trecut!”

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu a subliniat că, deși starea lui Florin Piersic este stabilă și acesta pare să aibă un tonus bun, este esențial să se monitorizeze în mod constant evoluția sa. Cu toate acestea, există o notă optimistă în privința progresului său și a planurilor viitoare de tratament.

„Suntem încrezători într-o evoluție bună. Este stabil, însă este în continuare un pacient fragil, care are afecțiuni cronice, inclusiv cele cardiace. Chiar am discutat la telefon zilele trecute. Maestrul avea un tonus bun.

A rămas că mâine, când i-am promis că o să-i fac o vizită, va avea un mesaj pe care să-l transmită și sigur că îl voi spune și eu mai departe. Eu sunt în continuare încrezător că lucrurile vor merge într-o direcție bună, dar este adevărat că este nevoie de prudență”, a spus directorului medical al Institutului Matei Balș din Capitală.

Evaluarea recentă a stării actorului, efectuată de echipa medicală de la Spitalul Foișor, indică o ameliorare a stării generale și o evoluție favorabilă a plăgii operatorii. Aceste semne pozitive sunt încurajatoare pentru toți cei implicați în îngrijirea sa.

„Este un caz complex. Sper ca timpul să fie în favoarea noastră și să putem trece de la o etapă la alta. Să treacă cu bine de momentul operator, să fie în regulă cu procesul infecțios, să mergem mai departe cu partea cardiacă și să ajungă, în final, și la proteza definitivă de genunchi. Legat de momentul operator, putem spune că pericolul mare a trecut.

Însă, într-o situație de acest fel, este bine să gândești prudent și să ai o monitorizare permanentă pentru tot ce urmează. Fiecare oră este importantă, pentru că orice complicație poate să apară”, a mai spus Adrian Marinescu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a vizitat personal pe Florin Piersic, exprimându-și bucuria că acesta are o atitudine pozitivă și că progresele sunt evidente: „Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii.

Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident.

Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară”.


Distribuie