• Home
  • Știri
  • Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii de la Spitalul Foișor au rupt tăcerea!

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii de la Spitalul Foișor au rupt tăcerea!

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, realizată în dimineaţa zilei de 11.05.2024, indică o îmbunătăţire a valorilor/indicatorilor biologici şi o ameliorare a stării generale.

A început procesul de mobilizare activă a pacientului, care este cooperant şi care s-a ridicat în picioare la marginea patului, după mai multe săptămâni”, a anunţat sâmbătă, la prânz, unitatea sanitară.

Reprezentanții Spitalului Foișor au declarat că maestrul Florin Piersic este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur, mai spune spitalul. Următoarele 48 de ore rămân esenţiale pentru recuperarea sa completă.

Foişor este al 4-lea spital în care Florin Piersic a ajuns în mai puţin de o lună. Problemele au început la jumătatea lunii aprilie, când actorul a acuzat primele simptome ale afecţiunilor din prezent.

„În urmă evaluării din această dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. Perioada critică postoperatorie este de 72h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Florin Piersic a fost iniţial internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Transferul lui în Capitală, cu un elicopter SMURD, s-a realizat la solicitarea familiei. Conducerea Institutului Inimii a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Potrivit medicilor de la Cluj-Napoca, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.


Distribuie