• Home
  • Știri
  • Un barbat lucra cu calul lui cand deodata a venit o furtuna mare … toata lumea fugea sa se refugieze

Un barbat lucra cu calul lui cand deodata a venit o furtuna mare … toata lumea fugea sa se refugieze

Am gasit pe internet o pilda frumoasa despre prietenie. Nu stiu cine a scris-o, dar m-am gandit sa o impartasesc cu voi, dragi prieteni. Se spune ca om bun la suflet avea un cal cu care isi facea treburile prin gospodarie si care il ajuta sa lucreze si sa aduca un banut la familie.

Iata pilda:
Acest om lucra cu calul lui cand deodata a venit o furtuna mare…toata lumea fugea sa se refugieze de ploaie dar cu toate acestea a stat langa calul sau si l-a imbratisat foarte puternic.”

„Statea langa prietenul lui in ploaie…Cand s-a oprit ploaia domnul a realizat ca ma uitam la el si mi-a zambit spunandu-mi ca trebuie sa aibe grija de prietenul sau. …Cu un zambet pe care iti ajungea la suflet.”

Morala: nu uita niciodata de prietenii adevarati in vremuri de Furtuni cand acestia te-au ajutat in vremuri de soare.

Relatia om-cal:
Caii sunt animalele care reusesc sa creeze o legatura foarte stransa cu oamenii, carora le ofera fidelitate si respect. Simbol al curajului si gratiei, calul este, fara nici un dubiu, cel mai fidel prieten al omului. Inteligenta si blandetea cailor te vor surprinde.

In momentul in care vede ca este hranit la timp, curatat, ingrijit si i se vorbeste cald, bland si constant, calul va fi loial si va da tot pentru stapanul sau.

Ce inseamna prietenia adevarata?
Prietenia adevarata este o legatura speciala si profunda intre doua sau mai multe persoane, caracterizata de incredere, loialitate, intelegere reciproca, sprijin neconditionat si sinceritate. Este o conexiune autentica care se bazeaza pe respect si apreciere reciproca.

Iata cateva aspecte cheie ale prieteniei adevarate:
Incredere: Prietenii adevarati se pot baza unii pe ceilalti si au incredere unii in ceilalti. Poti fi sigur ca prietenul tau va pastra secretele tale si va fi acolo pentru tine in momentele dificile.

Loialitate: Prietenii adevarati sunt loiali si se sustin reciproc in orice situatie. Nu te vor trada sau abandona cand ai nevoie de ei cel mai mult.

Sinceritate: Prietenii adevarati sunt sinceri si deschisi in comunicare. Poti fi tu insuti in prezenta lor si poti impartasi gandurile, sentimentele si opiniile tale fara frica de judecata sau critica excesiva.

Intelegere reciproca: Prietenii adevarati se inteleg unii pe altii si isi acorda sprijin emotional, stiind cand si cum sa ofere sprijin.

Empatie: Prietenii adevarati simt si inteleg emotiile si experientele celuilalt. Ei pot empatiza cu bucuriile si suferintele tale si te vor sprijini in consecinta.

Acceptare neconditionata:
Prietenii adevarati te accepta pentru ceea ce esti, cu bune si cu rele. Nu te judeca si nu incearca sa te schimbe.

Comunicare deschisa: Prietenii adevarati pot discuta deschis si onest despre problemele, conflictele sau nemultumirile lor, lucruri care pot afecta relatia lor.

Bucurie pentru succesul celuilalt: Prietenii adevarati se bucura cu sinceritate de reusitele si bucuriile celuilalt, fara invidie sau gelozie.

Prietenia adevarata este o relatie pretioasa, care necesita efort, timp si dedicare de ambele parti pentru a se mentine si a se dezvolta. Este o legatura care aduce bucurie, sprijin si incredere in viata fiecarui individ implicat.


Distribuie