2.1 C
Timișoara

Un tramvai Bozankaya a luat foc la Timișoara, în fața prefecturii

Data:

Miercuri seara, pe data de 8 martie pompierii au intervenit pe bulevardul Revoluției din 1989, la Timișoara. Aici pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la bordul uneia dintre tramvaiele Bozankaya.

Tramvaiul circula pe linia 6, iar vatmanul a sesizat inițial că unul dintre motoare are probleme și voia să se retragă în depou în zona Dâmbovița. Cu toate acestea pe bulevardul Revoluției 89, chiar în fața Prefecturii Timiș, motorul cu numărul 2 al tramvaiului a luat foc. Imediat vatmanul a intervenit cu extinctoare și a sunat la 112 pentru a cere sprijinul pompierilor.

În cel mai scurt timp la fața locului au ajuns 12 pompieri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Pasagerii s-au autoevacuat. Potrivit tion.ro, ISU Banat a precizat:

„La sosirea echipelor la locul evenimentului s-a constatat faptul că erau degajări de fum la nivelul sistemului de frânare. Aproximativ 15 persoane s-au autoevacuat, fără a se înregistra victime. În urma incendiului au ars materialele combustibile ale sistemului de frânare. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs în urma frecării la sistemul de frânare”.

Știri locale

Știri nationale