• Home
  • Sănătate
  • Usturoiul proaspat zdrobit, remediu natural mai puternic decat pastilele din farmacii

Usturoiul proaspat zdrobit, remediu natural mai puternic decat pastilele din farmacii

Indiferent dacă îl iubești sau îl urăști, usturoiul se află în centrul bucătăriilor din întreaga lume. Gustul său amar și complex îl face un mare plus față de o varietate de feluri de mâncare savuroase.

Mai important, beneficiile usturoiului includ proprietăți medicinale și compuși sănătoși puternici care lucrează împreună pentru a susține fiecare sistem din corpul vostru. Deci ce face usturoiul un medicament atât de puternic?

Cum functioneaza usturoiul

Această mirodenie bine cunoscută a avut calități remarcabile de vindecare în virtutea alicinei fitochimice. De fapt, s-a descoperit că alicina are efecte antioxidante, antibiotice, anti-hipertensiune, anti-cancer și de scădere a lipidelor (colesterolului).

Alicina nu există în stare pură în usturoiul brut; este produsă atunci când un cățel este rupt și explică aroma picantă – un mecanism de apărare a plantei pe măsură ce crește.

Este necesar să zdrobiți sau să coaceți usturoiul și dați-i câteva minute pentru ca enzimele să treacă prin procesul de creare a alicinei pentru a beneficia de beneficiile sale medicinale. În plus, usturoiul gătit la căldură mare distruge acest compus puternic.

În continuare sunt 15 moduri în care usturoiul aduce beneficii care îmbunătățesc sănătatea umană – toate fără prescripție medicală.

15 beneficii dovedite ale usturoiului

Mananca cel putin cate 2-3 catei de usturoi in fiecare zi pentru a profita la maxim de aceste efecte.

1. Ucide Anthrax

Aceasta este o bacterie ucigașă care afectează oamenii și alte animale.

Alicina din usturoi proaspăt zdrobit distruge această (și cele mai multe) bacterii mai bine decât cele mai multe antibiotice farmaceutice.

2. Antibiotic natural

Rezistența la antibiotice este o preocupare la nivel mondial, întrucât utilizarea greșită și excesivă a antibioticelor a dus la o adaptare bacteriană care face medicamentele impotente. Acest lucru reprezintă un pericol grav pentru infecții chiar comune, care pot deveni acum boli care pot pune viața în pericol.
Usturoiul ucide bacteriile comune de mai jos fără efecte adverse:

Campylobacter jejuni (otrăvire alimentară)

Pseudomonas aeruginoasa (infecție a tractului urinar, pneumonie)

Bacillus subtilus (otrăvire alimentară)

E coli și Staphylococcus aureus (infecții ale tractului urinar și ale pielii, meningită și altele)
Pneumonie Klebsiella (pneumonie, tract urinar și infecție a sângelui, meningită)

Shigella sonnei (diaree / dizenterie)

Salmonella typhi (febra tifoidă) – un studiu african special a scris:

„Extractul de usturoi brut a inhibat creșterea S. typhi. Această inhibare a fost superioară celei a tuturor antibioticelor convenționale utilizate, cu excepția streptomicinei. Usturoiul poate avea efecte stimulatoare imunitar în plus față de efectul său antibacterian.”

Helicobacter pylori (ulcere gastroesofagice și cancer)

„… lipsa rezistenței [bacteriilor] la [usturoi] a fost observată în mod repetat; chiar producerea de toxine de către microorganisme este împiedicată de usturoi.

Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie implicată în etiologia cancerului de stomac și a ulcerului. Incidenta cancerului de stomac este mai mica la populatiile cu un aport ridicat de legume cu alicina.”

3. Mai bun decât cel mai puternic antibiotic

Vancomicina este în prezent medicamentul antibiotic de ultimă instanță, deoarece interacționează negativ cu zeci de alte medicamente și are numeroase efecte secundare negative. Medicamentul ucide infecțiile bacteriene din intestine, dar poate vindeca totul. Usturoiul ucide bacteriile pe care chiar vancomicina nu le poate da de cap.

4. Sigur pentru bacteriile intestinale

O parte din problema cu medicamentele antibiotice este aceea că ele ucid toate bacteriile, atât prietenoase, cât și dăunătoare. Acest lucru este extrem de problematic, deoarece bacteriile probiotice sunt esențiale pentru combaterea organismelor invadatoare și a sănătății umane.

Dar usturoiul cunoaște diferența. Mai bine, usturoiul conține oligozaharide prebiotice, carbohidrați nedigestibili care hrănesc bacterii probiotice reziduale („bune”).

5. Tensiunea arterială

În Jurnalul de Științe Farmaceutice, rezultatele studiului au arătat că usturoiul funcționează mai bine decât atenololul, un medicament popular pentru hipertensiunea beta-blocantă.

Spre deosebire de beta-blocante, usturoiul reduce tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune, dar nu la persoanele cu tensiune arterială normală, deci este sigur pentru toată lumea.

6. Previne cheagurile de sânge

Până acum câțiva ani, o aspirină zilnic a fost recomandată de instituția medicală ca o măsură preventivă împotriva cheagurilor de sânge care pot provoca atac de cord și accident vascular cerebral.

Această recomandare a fost revocată de Administrația pentru Alimente și Medicamente. Cu toate acestea, mulți profesioniști din domeniul medical o sfătuiesc în continuare.

Când vine vorba de anti-coagulantele naturale, alicina este în topul listei. „… alicina a fost inhibitor semnificativ mai puternic al plachetelor decât aspirina la concentrații aproape echivalente”.

7. Stabilizează zahărul din sânge

Nu există nici o îndoială că obezitatea și diabetul au devenit epidemice, mai ales în lumea industrializată. Corpurile noastre sunt copleșite de zaharuri rafinate și îndulcitori artificiali care stimulează producția de insulină, rezultând rezistența la insulină în timp.

Siropul de porumb cu fructoză de mare intensitate este aproape omniprezent în alimentele prelucrate și face rău corpului nostru. Un usturoi crud micșorează nivelurile de zahăr din sânge și reduce inflamația și stresul oxidativ cauzat de consumarea prea multă de zahăr.

În plus, usturoiul îmbunătățește sensibilitatea la insulină pentru a susține propria metodă de administrare a zahărului din sânge.

8. Previne bolile cardiace

Medicamentele statinice au fost prescrise acum zeci de ani pentru a reduce colesterolul LDL („rău”), deoarece LDL cronică înaltă a fost legată de ateroscleroză (întărirea arterelor) și de boala cardiovasculară. Usturoiul reglează colesterolul, atenuează tensiunea arterială, ajută la metabolizarea grăsimilor, crește nivelul antioxidant și previne acumularea plăcii arteriale. Medicamentele cu statină sunt doar marginal eficiente și pot provoca alte afecțiuni grave, cum ar fi leziunile hepatice, diabetul, cancerul și neurodegenerarea.

9. Suport pentru pancreas

Pancreasul este responsabil pentru secreția de insulină, hormonul organismului pentru metabolizarea zahărului din sânge în energia celulară. Acum, mai mult ca niciodată, pancreasul este adesea copleșit de cantitatea de insulină și de alți hormoni pe care trebuie să îi producă pentru a contracara consumul exagerat de zaharuri.

Am auzit multe despre diabetul de tip 2, care aproape întotdeauna este cauzat de dietă și stilul de viață. Diabetul de tip 1 (cunoscut și sub numele de diabet juvenil sau dependent de insulină) este o boală autoimună cronică și este diferit de tipul 2 prin faptul că pancreasul secretă insulină insuficientă sau deloc.

Alicina din usturoi repară țesutul pancreatic, care permite producerea de insulină. A fost recomandat pentru prevenirea și terapia diabetului de tip 1.

10. Soluția pentru Candida

Candida albicans este o ciuperca normala care traieste in tractul digestiv. Când cresc de sub control, femeile pot suferi o infecție cu drojdie vaginală. Pentru mulți, este o afecțiune cronică. Unguentele și supozitoarele de prescripție sunt cea mai populară formă de tratament, dar usturoiul le bate.

Cercetările au arătat că alicina este la fel de eficace sau mai eficientă decât medicamentele comune în suprimarea creșterii Candida (medicament: fluconazol) și mai eficientă la uciderea Candidei (medicament: nistatină).

Concluzia:

Multe, dacă nu toate, produsele farmaceutice se bazează pe substanțe care apar în mod natural – laboratorul imită natura. În unele moduri, este mai ușor să înghiti o pilulă decât să implementați modificările dietei și să vă schimbați viața de zi cu zi. Problemele legate de drogurile sintetice devin din ce în ce mai grave, pe măsură ce efectele lor pe termen lung se manifestă acum după decenii de utilizare.

Corpului uman nu-i plac substantele straine de orice fel. De la o rană la un virus, mecanismele de adaptare se transformă pentru a rezolva problema. O substanță chimică de laborator poate atenua un simptom, dar nu va vindeca niciodată o problemă deoarece nu face parte din chimia umană naturală și corpul va lupta cumva împotriva sa.

Mai degrabă decât să scoți pilula care se bazează pe natură, este logic să folosești substanța naturală la început. Corpul tău recunoaște aceste beneficii ale usturoiului și le poate folosi pentru a vindeca și a promova sănătatea.

Aceasta nu este o listă exhaustivă a tuturor modurilor în care usturoiul poate înlocui produsele farmaceutice. Este un început și, sperăm, oferă o perspectivă asupra unui singur eșantion din cabinetul de medicină al Naturii.


Distribuie