• Home
  • Meteo
  • Valul de canicula face ravagii in Romania. Meteorologii anunta temperaturi insuportabile. Cele mai afectate zone

Valul de canicula face ravagii in Romania. Meteorologii anunta temperaturi insuportabile. Cele mai afectate zone

Caldura se va resimti din plin inca de la inceputul saptamanii, cand mercurul din termometre va atinge si depasi pragul de canicula in sud si, local, in vest si nord-est. Cel mai cald va fi in sudul Munteniei si al Olteniei, unde se vor atinge pana la 38 – 39°C.

Valul de caldura pare sa continue neabatut cel putin pana la mijlocul lunii. Pe termen mai lung, unele modele meteorologice avanseaza un scenariu ingrijorator: un anticiclon puternic si persistent, extins de la sol pana in straturile inalte ale atmosferei, care ar putea sa aduca zile in sir cu temperaturi extreme.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 9 iulie

Fenomene vizate: val de caldura, canicula si disconfort termic ridicat

Articolul continuă după reclame

Valul de caldura va continua sa se extinda si sa se intensifice in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentala, local in Moldova si Maramures, precum si in sud-vestul Transilvaniei, unde va fi canicula si disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade si local 38…39 de grade in regiunile sudice, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati. Local, minimele nu vor cobori sub 20 de grade, caracterizand o noapte tropicala.

Nota: Valul de caldura va continua treptat sa se extinda si sa se intensifice in toata tara.

Meteorologii AccuWheater anunta temperaturi de foc in Bucuresti si in restul Romaniei. Potrivit prognozei, pe 9 si respectiv 10 iulie vom avea temperaturi de 39 de grade, dar se vor resimti ca fiind 44 de grade.


Distribuie