0.4 C
Timișoara

Vegetarienii sunt mai predispuși să fie depresivi, spun studiile

Data:

    Ar putea un burger pe zi să țină departe depresia ? Un nou studiu publicat de Journal of Affective Disorders a descoperit că carnea de vită este singurul aliment asociat cu un risc mai scăzut de depresie. Cercetătorii au vrut să analizeze asocierea dintre vegetarianism și depresie în rândul adulților. Ei au întrebat 14.216 persoane din Brazilia cu vârste cuprinse între 35 și 74 de ani dacă au urmat o dietă fără carne și au intervievat participanții pentru a-și identifica episoadele de depresie.

    Când se uită la asocierea dintre dietele pe bază de plante și bunăstarea mentală, oamenii de știință au luat în considerare și alte variabile, inclusiv parametrii socio-demografici, obiceiurile de fumat sau alcool, nivelurile de activitate fizică, starea de sănătate autoevaluată, indicele de masă corporală și nutriția în timpul celor șase luni anterioare.

    Cercetătorii au descoperit că dietele fără carne au dus, de fapt, la oamenii care se confruntă cu episoade depresive de două ori mai des decât cei care mănâncă carne de vită. Autorii studiului au scris că „deficiențele de nutrienți nu explică această asociere”, dar alți experți au o interpretare diferită.

    Nutrienții găsiți în carnea de vită – inclusiv fier, vitamina B, zinc și proteine ​​- ajută la funcționarea creierului și pot fi valoroși în prevenirea episoadelor depresive.

    „De câte ori un individ exclude un întreg grup de alimente, în acest caz, sursele de proteine ​​și grăsimi, și nu îl înlocuiește cu opțiuni la fel de adecvate din punct de vedere nutrițional, va afecta o varietate de funcții sistemice și fiziologice, cum ar fi sănătatea cognitivă”, Monique Richard, Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, a declarat pentru Healthline.

    Richard, care nu a fost implicat în studiu, a subliniat că pentru a afla dacă deficiențele de nutrienți au fost cauza din spatele constatărilor, ar trebui făcute teste suplimentare.

Știri locale

Știri nationale