• Home
  • Meteo
  • Vremea se schimbă radical în aproape toată țara. Cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii puternice

Vremea se schimbă radical în aproape toată țara. Cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii puternice

România se confruntă cu vremea extremă în următoarele zile, conform avertizărilor emise luni de meteorologi. O mare parte a țării este sub cod galben de caniculă, cu temperaturi ce vor atinge 35-37 de grade Celsius. Însă de luni seara, în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vin furtunile.

O alertă meteo va fi în vigoare de luni seara până marți dimineața. Va fi instabilitate atmosferică în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei. Instabilitatea se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni (1 iulie) local vor fi manifestări de instabilitate în nord-vestul și centrul țării.

Începând de marți, va fi în vigoare o altă avertizare cod galben. Așadar, în intervalul marți ora 10.00 – miercuri, ora 10.00, în sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.


Distribuie