• Home
  • Meteo
  • 9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară

9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi un cod galben și unul portocaliu de vijelii. Prima avertizare este valabilă până vineri seară, iar a doua expiră mâine dimineață.

Astfel, de joi dimineață până vineri la ora 23.00, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h. În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice.

Județele vizate de alertele meteo sunt: Alba, Hunedoara, Argeș, Mehedinți, Brașov. Sibiu, Caraș/Severin, Vâlcea și Gorj.

Codul este valabil, de joi, ora 21.00, până vineri la ora 12.00, în județul Caraș-Severin. Vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80…85 km/h și temporar peste 90 km/h.

Ploi și vreme rece în Capitală, până vineri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, valabilă joi și vineri. Conform meteorologilor, vremea se va menține rece.

Până vineri dimineață, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar spre finalul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 9 grade. Vineri, vremea se va menține răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h).

Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

Vremea 16 mai în țară

Vremea va fi rãcoroasã în regiunile extracarpatice şi în depresiunile intramontane, iar în rest valorile de temperaturã vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri îndeosebi în sud-vest, sud şi est precum şi la munte unde izolat vor fi ploi slabe. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua şi vor fi averse în general moderate cantitativ şi izolat descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Oltenia şi pe arii restrânse în Transilvania şi Muntenia, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil.

La munte la altitudini mari trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h şi pe alocuri, cu viteze mai mici, în sud, centru şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, mai coborâte în depresiuni. Presiunea atmosferică va fi usor variabilã în estul şi sudul ţãrii, iar în rest va scãdea.

Vremea 16 mai la munte

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi ploi slabe. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua şi vor fi averse în general moderate cantitativ şi izolat descãrcãri electrice în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi pe arii restrânse în restul zonei.

La altitudini mari trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificãri, cu viteze mai mari în Munţii Banatului şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h. Valorile termice se vor situa în continuare sub normele climatologice specifice acestei date.


Distribuie