• Home
  • Știri
  • Adevarul despre leguma preferata a romanilor

Adevarul despre leguma preferata a romanilor

Bogata in fier, o leguma benefica pentru o viata sanatoasa, este recomandata celor care sufera de diabet si poate preveni unele forme de cancer.

Aceasta planta reprezinta o sursa naturala de energie si este recomandata in special femeilor, deoarece are un continut redus de grasime si nu contine colesterol.

Fasolea este bogata in fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.

O portie de fasole consumata zilnic poate ajuta persoanele cu diabet de tip 2 sa-si mentina sub control nivelul de zahar din sange si sa reduca riscul de infarct.

In plus, fasolea este cunoscuta sub numele de „mancator de zahar”, deoarece are un continut ridicat de fibre vegetale, care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina.

Fasolea alba este recomandata diabeticilor datorita continutului ridicat de magneziu, care este esential pentru sanatatea noastra si poate ajuta la combaterea stresului si la intarirea sistemului osos.

De asemenea, aceasta varietate de fasole are un indice glicemic scazut si nu cauzeaza fluctuatii majore ale nivelului de zahar din sange, ceea ce poate tine sub control senzatia de foame si o face un aliment recomandat pentru persoanele cu diabet.

Datorita indicei glicemice foarte scazut, fasolea alba este recomandata si pentru persoanele care doresc sa slabeasca. O singura cana de fasole alba poate furniza mai mult de 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

Fasolea rosie poate preveni cancerul la san si la colon.

Un tip de fasole extrem de benefic pentru sanatatea noastra este fasolea rosie. Conform unui studiu efectuat de doctorul Eugen Giurgiu, doar doua linguri de fasole rosie ofera de pana la patru ori mai multe fibre decat o felie de paine integrala. De asemenea, s-a observat ca cei care consuma fasole rosie au un risc mai mic de a dezvolta cancer la colon sau la san. Sportivilor de performanta li se recomanda faina din fasole rosie sub forma de comprese pentru a trata rupturile de ligamente.

Ce alte benefii are consumul de fasole boabe?

Exista mai multe beneficii asociate cu consumul regulat de fasole boabe. Iata cateva dintre acestea:

Sursa excelenta de proteine – Fasolea este o sursa excelenta de proteine vegetale, care sunt importante pentru dezvoltarea si mentinerea musculaturii si pentru alte procese fiziologice din corp.

Ajuta la mentinerea greutatii corporale – Consumul de fasole boabe poate ajuta la controlul apetitului si la reducerea cantitatii de alimente consumate, ceea ce poate ajuta la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

Scade nivelul de colesterol – Fasolea contine fibre solubile, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si la imbunatatirea sanatatii inimii.

Previne diabetul de tip 2

– Consumul regulat de fasole boabe poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 prin reducerea nivelului de zahar din sange si prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina.

Benefica pentru sanatatea colonului – Consumul de fasole boabe poate ajuta la mentinerea sanatatii colonului prin reducerea riscului de constipatie si a altor probleme digestive.

Sustine sanatatea oaselor – Fasolea este o sursa buna de minerale importante pentru sanatatea oaselor, cum ar fi calciul, magneziul si fosforul.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile asociate cu consumul regulat de fasole boabe. Este important sa includem o varietate de alimente nutritive in dieta noastra pentru a ne asigura ca primim toti nutrientii necesari pentru o sanatate optima.


Distribuie