• Home
  • Știri
  • Anii de pușcărie au distrus-o! Cum arată acum fostul ministru Monica Iacob Ridzi

Anii de pușcărie au distrus-o! Cum arată acum fostul ministru Monica Iacob Ridzi

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. A fost o perioadă grea pentru ea, iar această experiență a lăsat urme vizibile asupra ei.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare în Dosarul „2 Mai”, acuzată fiind de abuz în serviciu privind manifestările organizate în anul 2009 de Ziua Națională a Tineretului.

2 ani și 8 luni în spatele gratiilor
Deși a petrecut doar 2 ani și 8 luni din pedeapsa totală care i-a revenit, perioada petrecută în detenție a fost una extrem de dură pentru Ridzi. Traumele trăite în spatele gratiilor au fost povestite chiar de aceasta, pe blog-ul său personal. Mărturiile sale au fost de-a dreptul emoționante.

„Am fost condamnată să stau în frig, să mă încălzesc – ca și celelalte deținute – cu sticle de apă încălzită la filtrul de cafea, am fost condamnata să fac duș de trei ori pe săptămână în cele zece minute cât este apă caldă (cele zece minute le împart cu colega de camera pentru că avem un singur duș – de fapt, o țeavă în loc de duș, dar ne bucuram ca niște copii când o avem …). Mai mult, am fost condamnată să mă plimb maxim o ora pe zi într-o “cușca” de aproximativ 10 metri / 4 metri în care cerul îl vezi tot prin gratii acoperite cu plasă deasă. Sau am fost condamnata să nu ma plimb deloc dacă ora de “plimbare” se suprapune ca program cu ora de vizită … Mi s-a întâmplat și asta. Și pentru că, pe langa afecțiunile grave pe care le am, sufăr și de o forma gravă de trombofilie, pe care nu o pot trata din cauza unei alte afecțiuni pe care o am, boala Von Willebrand, singura varianta ca să evit decesul prin trombembolie este în ceea ce ma privește să mă mișc cât mai des”, a mărturisit Monica Iacob Ridzi într-o postare pe Facebook.


Distribuie