• Home
  • Știri
  • Ardeiul iute si beneficile sale miraculoase pentru sanatate.

Ardeiul iute si beneficile sale miraculoase pentru sanatate.

De-a lungul timpului, ardeiul iute si-au castigat renumele de aliment terapeutic. Studii desfasurate in Statele Unite ale Americii si Australia au aratat ca aceasta leguma previne multe boli cardiovasculare si vindeca anumite afectiuni ale stomacului si ale intestinelor.

Originari din America Centrala si de Sud, ardeii iuti s-au raspandit in intreaga lume cu ajutorul navigatorilor spanioli si portughezi. Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicina.

Cantitatea de capsaicina determina gradul de iuteala al ardeilor. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat ardeii sunt mai iuti. Iti place mancarea iute sau picanta? Poti consuma ardei iute la fiecare masa. Vezi mai jos cele mai importante beneficii.

Pierdere in greutate
Alimentele iuti accelereaza procesul de pierdere in greutate.

Cercetatorii au demonstrat ca substanta care determina nivelul de iuteala – capsaicina – ajuta organismul sa arda mai multe calorii.

Prevenirea cancerului
Se crede ca substanta care determina iuteala ardeilor poate distruge celulele canceroase. Ardeiul iute va fereste de raceli si previne, de asemenea, accidentele vasculare cerebrale (AVC) si obezitatea.

Imbunatateste sanatatea inimii
S-a demonstrat ca ardeii iuti pot reduce nivelul colesterolului si nivelul de trigliceride. De asemenea, pot preveni formarea cheagurilor de sange. Tarile care folosesc ardeiul iute in abundenta au o rata mai scazuta a bolilor de inima.

Hipertensiune
Ardeiul iute poate scadea tensiunea arteriala si poate relaxa vasele de sange.

Managerul furiei
Alimentele iuti sau picante stimuleaza producerea de serotonina – hormonul responsabil pentru starea de bine. Este un remediu eficient si pentru depresie.

Amelioreaza inflamatiile
Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati antiinflamatorii. Capsaicina blocheaza eficient anumite substante asociate cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta a artritei.

Amelioreaza durerea
Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.

Imbunatateste digestia
Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. Alimentele care sunt digerate corect ii ofera organismului nutrientii si energia de care are nevoie.

Alimentele digerate gresit produc toxine. Digestia este esentiala pentru sanatatea noastra, ata ca aceste proprietati ale ardeilor iuti sunt foarte importante.

Previne cancerul de prostata
Studiile referitoare la cancerul de prostata arata ca capsaicina poate distruge in mod eficient celule canceroase. In urma unei terapii de 4 saptamani, capsaicina a stopat multiplicarea celulelor canceroase, iar tumorile au fost reduse in mod semnificativ in cazul majoritatii testelor.

Este recomandata administrarea unei cantitati de 400 mg de capsaicina de 3 ori pe saptamana pentru a preveni cancerul de prostata.

Previne ulcerul de stomac
Pentru o perioada lunga de timp, s-a crezut ca alimentele iuti pot cauza ulcerul de stomac. In prezent, s-a confirmat ca ardeiul iute nu cauzeaza ulcer, ba dimpotriva, previne aparitia lui. Distruge bacteriile nocive si stimuleaza secretia de sucuri gastrice cu rol protector.


Distribuie