• Home
  • Știri
  • Bicarbonatul de sodiu te face mai tanara si mai frumoasa. Iata cum trebuie sa-l folosesti

Bicarbonatul de sodiu te face mai tanara si mai frumoasa. Iata cum trebuie sa-l folosesti

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil și puternic, utilizat în numeroase scopuri, de la bucătărie și întreaga casă, până la baie. Este recunoscut pentru capacitatea sa de a proteja organismul împotriva multor boli.

Iată câteva dintre utilizările bicarbonatului de sodiu, pe care s-ar putea să nu le cunoașteți:

Eliminarea Transpirației: Puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a crea un deodorant natural de casă care menține subrațul proaspăt pentru câteva ore. Amestecați câteva picături de ulei esențial preferat cu 4 linguri de bicarbonat de sodiu și aplicați pe axile pentru a elimina bacteriile responsabile de mirosul neplăcut.

Îndepărtarea Mirosului Corpului: Adăugați o ceașcă mică de bicarbonat de sodiu în apa de baie și stați în ea cel puțin 30 de minute. Aceasta ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute și eliberarea pielii de grăsime. Repetați această baie o dată sau de două ori pe săptămână pentru efecte optime.

Pentru Piele Moale: Adăugați bicarbonat de sodiu în apa cu săpun și masați ușor mâinile și picioarele cu acest amestec pentru a hidrata pielea. Clătiți după aplicare.

Unghii Sănătoase: Aplicați un amestec din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă pe unghii pentru a le întări și pentru a îmbunătăți sănătatea cuticulelor. Clătiți după aplicare.

Împrospătarea Respirației: Dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și faceți gargară cu acest amestec pentru a distruge bacteriile și a trata respirația urât mirositoare. Repetați zilnic.

Păr Sănătos și Curat: Utilizați bicarbonat de sodiu o dată pe lună pentru a menține scalpul și părul sănătos, ca alternativă la șampoanele și balsamurile comerciale, care conțin substanțe chimice.

Albirea Dinților: Amestecați bicarbonat de sodiu cu peroxid de hidrogen pentru a obține un agent de albire natural. Utilizați-l o dată pe săptămână pentru a evita deteriorarea smalțului dinților.

Mască pentru Față: Amestecați o linguriță de oțet de mere în jumătate de pahar de apă, adăugați bicarbonat de sodiu și sucul de la jumătate de lămâie. Aplicați pe față și lăsați să acționeze 5-10 minute. Clătiți cu apă caldă, apoi cu apă rece.

Pentru Călcâie Frumoase: Adăugați 3 linguri de bicarbonat de sodiu în 4 litri de apă caldă, înmuiați picioarele timp de 20 de minute, apoi exfoliați cu o piatră ponce. Clătiți și aplicați o cremă hrănitoare, lăsând să acționeze peste noapte.

Pentru Păr: Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă în proporție de 1:3 și aplicați pe păr, de la rădăcini spre vârfuri. Clătiți și aplicați balsam de oțet.

Balsam de Oțet: Amestecați oțet de mere cu apă în proporție de 1:4, adăugând câteva picături de ulei esențial. Aplicați pe păr și clătiți cu apă rece.


Distribuie