• Home
  • Meteo
  • Când vine toamna în România? Începând cu această dată, temperaturile scad extrem de mult. Vom avea 16 grade noaptea

Când vine toamna în România? Începând cu această dată, temperaturile scad extrem de mult. Vom avea 16 grade noaptea

Când vine toamna în România? Deși ne apropiem de data de 1 septembrie, ne aflăm în continuare sub un val de călduri extreme, dar nu mai este mult până când se anunță scăderi semnificative ale temperaturilor. Vom avea 16 grade noaptea, spun meteorologii.

Când vine toamna în România? Meteorologii au anunțat un sfârșit de vară cu temperaturi tropicale, dar veștile sunt ceva mai bune o dată cu apropierea toamnei calendaristice.

Când vine toamna în România? Începând cu 29 august 2023, conform prognozei AccuWeather, temperaturile vor începe să scadă.
În majoritatea zilelor, temperaturile vor coborî sub 29 de grade ziua, iar noaptea vor ajunge la 15-16 grade.

Zile de foc în România în această săptămână

Meteorologii au emis luni, 21 august o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă pentru București și alte 7 județe.

Tot restul țării se află sub avertizare cod calben de căldură și disconfort termic accentuat pentru următoarele două zile, dar este de așteptat ca informările ANM să fie extinse până la sfârșitul săptămânii.

Când vine toamna în România? După 29 august vremea se mai răcorește

După data de 29 august vremea se mai răcorește, meteorologii de AccuWeather anunțând temeperaturi mai apropiate de normalul acestei perioade.

De săptămâna viitoare ar putea să apară și ploile, însă doar local și sub formă de aversă.

Cu toate acestea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile vor rămâne peste media climatologică a începutului de toamnă, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni.

Dacă săptămâna aceasta cantitățile de precipitații sunt deficitare în toate regiunile, de la începutul săptămânii viitoare apar ploile.

Regimul de precipitații va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

Prognoza meteo 21 – 28 august 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 28 august – 4 septembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 4 – 11 septembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 11 – 18 septembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.


Distribuie