• Home
  • Știri
  • Ce este dieffenbachia, planta din cauza careia a murit pisicul lui Florin Ristei. Multi romani o au in casa: „La ecografii nu mai avea ficat”

Ce este dieffenbachia, planta din cauza careia a murit pisicul lui Florin Ristei. Multi romani o au in casa: „La ecografii nu mai avea ficat”

Dupa despartirea de Naomi Hedman, Florin Ristei a mai primit o lovitura de la viata, artistul si-a pierdut pisicul.

Florin, cu lacrimi in ochi, a spus care este motivul pentru care motanul lui a murit. Artistul a facut o greseala care, din pacate, i-a fost fatala motanului lui Bozo.

Cum a murit pisicul lui Florin Ristei
Pisicul lui a murit otravit de o planta pe care o avea in casa. Artistul trage un semnal alarma celor care au planta Dieffenbachia, care este extrem de periculoasa atat pentru animale, cat si pentru copii.

„A murit Bozo. Sa le zic oamenilor sa aiba grija. E o planta. S-a otravit cu o planta din casa! Stiam ca e otravitoare, o cheama Dieffenbachia, o stii sigur, este aceea cu frunze mari. Ea secreta de pe frunze ceva, mai lacrimeaza din cand. Numai ca a murit planta, a dat sa crape si am intrebat-o pe mama cum o reinviu. A zis sa tai de la nodurile de la baza si sa pun din nou in apa sa faca din nou mustati.

Am taiat si a inceput sa secrete ce avea. Patru ore mi-au lot foc mainile, am facut o alergie de am sunat la doctor sa intreb cu ce sa ma dau. Imi ardeau mainile si mi se umflase. Am stat cu mainile sub apa 4 ore si nu mi-am dat seama, cred ca s-a scurs pe blatul de la bucatarie, el a lins… si trei zile saracul a stat, a dormit pe blatul de la bucatarie cred ca sa-mi arate ca acolo s-a intamplat ceva nasol si ca ii e rau.

El in viata lui nu a dormit in bucatarie pe blat, numai acolo l-am gasit si in ultima zi, nici macar nu mi-am dat seama ca era de la aia. Filmam la o emisiune, l-am sunat pe Grasu meu sa se duca repede cu Bozo la doctor, cand s-a dus era deja tarziu. Nu mai avea ficat, si-a dat tot ficatul afara si a vomitat tot. M-a intrebat doctorul ”Ai plante in casa?” si atunci am facut legatura. Luni am taiat o planta, si era miercuri. A zis ca ”nici daca veneai cu el atunci imediat dupa o ora” … ii afecteaza atat de tare otrava aia si a zis ca la ecografii nu mai avea ficat.”, a povestit Florin Ristei.

Ce este dieffenbachia, planta din cauza careia a murit motanul lui Florin Ristei
Dieffenbachia este una dintre cele mai populare plante de apartament, insa putini sunt cei care stiu cat de periculoasa este. Ingerarea unei parti mici din aceasta planta, duce la moarte unui adult in maxim 5 minute, in timp ce un copil se poate stinge din viata dupa numai un minut.

Dieffenbachia este o planta asemanatoare cu ficusul. Aceasta este originala din padurile tropicale. Este o planta decorativa, cu frunze mari de culoare verde, iar in interior au pete albe. Este o planta populara in casele romanilor, multe persoane avand un ghiveci cu Dieffenbachia in sufragerie.

Planta este insa letala atat pentru oameni cat si pentru animalele de companie. Din acest motiv persoanele care au copii, dar si cele care au animale de companie este indicat sa nu creasca aceasta planta, deoarece este una dintre cele mai toxice plante din lume.

Doar mestecarea unei parti foarte mici a acestei plante cauzeaza dureri groaznice la nivelul gurii si in gat, urmate de umflarea cailor aeriene, ducand la sufocare. Odata inghitita otrava acestei plante actioneaza imediat asupra aparatului digestiv, provocand hemoragii interne. Alte simptome ale intoxicarii cu Dieffenbachia sunt: incapacitatea de articulare a cuvintelor, greata, voma si ameteala.


Distribuie