• Home
  • Știri
  • Ce pensie vor primi de la 1 septembrie 2024 cei care au 40 de ani de vechime în muncă? Creșterea după recalculare va fi imensă. Anunțul Casei de Pensii

Ce pensie vor primi de la 1 septembrie 2024 cei care au 40 de ani de vechime în muncă? Creșterea după recalculare va fi imensă. Anunțul Casei de Pensii

Au mai rămas doar trei luni până când peste trei milioane de pensionari vor primi pensiile mărite, unii chiar substanțial. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, dar și ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu au precizat de mai multe ori că nimeni nu va primi mai puțini bani după recalcularea care va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024.

Într-adevăr, potrivit noii formule ar fi câteva sute de mii de români care ar trebui să primească pensii mai mici, dar se va face excepție și aceștia vor rămâne cu sumele trecute pe cuponul de pensie în acest moment.

Cea mai bună veste vine pentru cei care au cotizat peste 40 de ani. Vechimea în muncă va fi foarte bine recompensată și vom vedea astfel creșteri enorme, chiar de 90%.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a declarat președintele Casei de Pensii pentru Antena 3 CNN.

Daniel Baciu a transmis și când vor fi tipărite deciziile de pensionare. „Începând din luna iunie, începem și procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor”.

Pe talonul de pensie vor apărea noile valori ale punctului de referință, numărul total de puncte, și vor fi incluse mici modificări specifice. Oficialul a subliniat că, în urma acestei recalculări, nicio pensie nu va scădea.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a mai precizat Daniel Baciu.


Distribuie