• Home
  • Știri
  • Ce se întâmplă dacă minți la spovedanie. Această taină se bazează pe recunoaștere și sinceritate

Ce se întâmplă dacă minți la spovedanie. Această taină se bazează pe recunoaștere și sinceritate

Spovedania este una dintre cele mai importante practici, iar mulți creștini merg la biserică pentru a se curăța de păcate în fața preotului, în perioada Paștelui, dar nu numai. Această taină îi ajută pe oameni să le fie iertate greșelile. Ce se întâmplă dacă minți. Toți credincioșii trebuie să știe, mai ales pentru că este importantă recunoașterea și sinceritatea în acest caz.

De ce nu e bine să minți la spovedanieTaina se bazează pe recunoaștere și sinceritate

Credincioșii știu cât de important este să meargă la spovedanie, iar majoritatea au mare grijă să își mărturisească păcatele în fața preotului în fiecare an. Cu toate astea, puțini știu de ce nu este bine să mintă. Este estențială sinceritatea dacă vrei ca greșelile tale să fie iertate.

Preoții ne spun ce se întâmplă dacă minți la spovedanie

Spovedania este, fără doar și poate, o experiență emoționată, însă nu toți credincioșii reușesc să își spună cele mai întunecate păcate, chiar dacă se știe deja că preotul care ascultă este obligat să păstreze secretul.

Potrivit preoților, cei ce mint la spovedanie încalcă această taină. În cazul în care spui numai o parte din greșeală sau ascunzi adevărul, nu te vei mai simți la fel de eliberat la sfârșit, pentru că nu vei scăpa de povara păcatelor.

Pentru că nu preotul iartă păcatele, ci Dumnezeu, credinciosul greșește în fața Lui dacă va alege să mintă atunci când merge la spovedit.

Ce păcate se spun la spovedanie

În timp ce unii preoți pun întrebări, alții așteaptă ca persoana în cauză să spună ce o apasă pe suflet. Există foarte multe păcate, așa că este important să îi spui duhovnicului tău ce greșeli ai făcut și ce te macină pe interior.

Poate fi păcat, de asemenea, și că fumezi ori că îți vopsești părul. Preotul îți va asculta povestea, iar prin spovedanie îți poți curăța sufletul de tot ce te apasă, însă doar dacă vei spune adevărul.

De ce este importantă spovedania pentru credincioși

Spovedania este foarte importantă pentru toți credincioșii, asta pentru că este considerată ca n al doilea botez. Cei ce greșesc scapă de păcate dacă regretă fapta și o mărturisește cu părere de rău în fața preotului.

Cu atât mai mult, această taină îi ajută pe credincioși să se simtă mai bine. Mulți preoți apreciază curajul celor ce regretă și cer ajutorul și iertarea lui Dumnezeu.


Distribuie