• Home
  • Știri
  • De notat: Reteta traditionala de carnati de casa.

De notat: Reteta traditionala de carnati de casa.

Prepararea cârnaților proaspeți este o artă culinară veche și apreciată în bucătăria tradițională.

Acest articol îți va dezvălui o rețetă detaliată pentru a pregăti 25 de cârnați delicioși, cu un amestec de carne de porc și carne de vită, condimentați cu arome autentice.

Acest preparat este perfect pentru o cină cu prietenii sau pentru a încânta familia într-o zi specială.

Ingrediente (pentru 25 de cârnați):

3 kg carne de porc mai grasă1,5 kg carne de vită3 capatane de usturoi1 lingură cimbru uscat2 linguri boia dulce1 lingură boia iute1 linguriță pipersare grunjoasă½ linguriță ienibaharmate de porc

Mod de preparare:

Pregătirea matelelor: Începe prin a curăța matele de porc și spălându-le cu grijă. Apoi, folosind dosul unui cuțit sau o lingură de lemn, razuiește-le ușor, având grijă să nu le rupi. Separat, dizolvă o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.

Tăierea și amestecarea cărnii: Tai carnea de porc și carne de vită în bucăți mici, apoi le toci fin și le pui într-un vas mare. Pisezi usturoiul, freci cu un praf de sare, adaugi puțină apă și omogenizezi compoziția.

Adaugi pasta de usturoi peste carnea tocată și apoi toate condimentele, cu excepția sarii. Amesteci bine și adaugi treptat saramura, framântând cu atenție. Lasă amestecul să se odihnească pentru a-și dezvolta aromele, de preferat peste noapte.

Umplerea matelelor cu compoziția de carne: Asamblează mașina de tocat carne cu palnia specială pentru cârnați. Apoi, umpli matele cu amestecul de carne, având grijă să nu le umpli prea tare, pentru a evita eventualele spargeri.

Uscarea și maturarea: După umplere, cârnații se lasă la atârnat în bucătărie pentru câteva ore pentru a se usca. Apoi, poți să-i muti pe un balcon sau în alt loc răcoros pentru a se zvânta la rece.

Acum ești pregătit să savurezi cârnații proaspeți, pregătiți cu atenție și iubire pentru detaliu. Poftă bună!

Această rețetă autentică va încânta cu siguranță papilele gustative ale celor dragi și te va ajuta să descoperi bucuria gătitului tradițional.


Distribuie