• Home
  • Sănătate
  • Nu spalati rufele la aceasta temperatura: veti plati dublu factura

Nu spalati rufele la aceasta temperatura: veti plati dublu factura

Cu totii ne dorim sa obtinem un rezultat perfect dupa fiecare spalare a hainelor. Cu toate acestea, unele programe pentru masina de spalat rufe folosesc de doua ori mai multa energie electrica, ceea ce face ca facturile noastre de energie sa se dubleze. Aflati la ce temperatura ar trebui sa spalati rufele la masina pentru a reduce semnificativ consumul de energie.

La ce temperatura trebuie spalate hainele pentru a economisi energie?
Evitati sa va spalati hainele la 40°C

Consumul masinii de spalat se poate dubla prin alegerea unei anumite temperaturi. Multi oameni cred ca alegerea unui program de spalare la 40 de grade Celsius este secretul economisirii energiei, dar acest lucru este total gresit. Daca obisnuiti sa spalati rufele la 40 de grade Celsius, va trebui sa renuntati la el.

Spalarea la 30 de grade economiseste 40%
Cand spalati rufele la o temperatura de 30 de grade Celsius, consumul anual al masinii de spalat este cu aproximativ 40% mai mic decat la spalarea la 40 de grade.

Desi diferenta dintre 30 si 40 de grade nu pare foarte mare, diferenta de 10 grade Celsius are un impact semnificativ asupra consumului de energie electrica. Incalzirea apei cu 10 grade mai mare inseamna ca masina de spalat va consuma aproximativ de doua ori mai multa energie (Un ciclu la 40°C consuma aproximativ 0,7 kWh, in timp ce un ciclu la 30°C consuma in medie 0,4 kWh).

Cum sa economisesti 66% la factura de energie electrica?
De asemenea, trebuie sa stiti ca rufele vor fi la fel de curate si igienizate daca sunt spalate la o temperatura mai scazuta.

Masinile de ultima tehnologie permit spalarea eficienta a rufelor dumneavoastra la temperaturi de pana la 20 de grade Celsius, rezultand economii mai mari.

Reglarea masinii de spalat la 90 de grade Celsius se va face doar in cazul unor nevoi igienice speciale.

Astfel, spalatul la 20 de grade iti permite sa economisesti pana la 66% din consumul tau anual fata de spalarea la 40 de grade Celsius.

Pentru cei care doresc sa obtina rufe curate, fara germeni, este recomandat sa le usuce la aer.

Masini de spalat rufe: alte sfaturi pentru a economisi bani
Este important sa se reduca consumul de energie pentru a economisi bani si pentru a proteja mediul. Masinile de spalat sunt adesea unul dintre cele mai consumatoare de energie din casa. Pentru a evita cresterea facturii de energie electrica, iata cateva sfaturi de pus in aplicare:

Spalati rufele in afara orelor de varf pentru a beneficia de cele mai avantajoase tarife.

Umpleti complet masina de fiecare data cand o utilizati pentru a evita risipa de energie.

Investeste intr-o masina de spalat cu eficienta energetica (a+ sau A++) pentru a reduce consumul de energie.

Utilizati programe de spalare eficiente din punct de vedere energetic pentru a evita risipa de apa si electricitate.


Distribuie