• Home
  • Știri
  • ”O stare generală gravă”. Medicii, noi detalii după ce Florin Piersic a fost transferat la Spitalul de Ortopedie pentru a fi operat

”O stare generală gravă”. Medicii, noi detalii după ce Florin Piersic a fost transferat la Spitalul de Ortopedie pentru a fi operat

Florin Piersic, unul dintre cei mai renumiți actori români, a fost transferat la Spitalul de Ortopedie pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale. Medicii au dezvăluit noi detalii despre starea sa și operație.

Reprezentanții Spitalului Foișor din Capitală au confirmat că Florin Piersic se află în stare gravă și a fost transferat joi dimineață la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București.

Medicii au oferit detalii despre starea lui Florin Piersic

La momentul internării, în vârstă de 88 de ani, Florin Piersic prezinta o stare generală gravă ca urmare a unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.

Pe lângă această complicație, actorul suferă și de multiple patologii asociate, cu accent pe problemele cardiace. Medicii au anunțat că vor efectua investigații de laborator și imagistice pentru a stabili cea mai adecvată conduita terapeutică.

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Actorul a fost la mai mulți medici

Transferul la Spitalul de Ortopedie vine după ce Florin Piersic a fost mai întâi transferat la o clinică privată pentru o analiză complexă (PET CT), iar apoi la Institutul Matei Balş și ulterior la Spitalul Foişor.

Această decizie vine în contextul necesității unei noi intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea protezei de genunchi, operație considerată „absolut necesară” pentru a eradica sursa infecției, conform declarațiilor medicilor implicați. Cu toate acestea, intervenția nu este lipsită de riscuri, avertizează reprezentanții Institutului „Matei Balş” din Capitală.


Distribuie