• Home
  • Știri
  • Pensionarii cu venituri mici vor primi și anul viitor voucherele pentru alimente

Pensionarii cu venituri mici vor primi și anul viitor voucherele pentru alimente

Pensionarii cu venituri mici vor primi și anul viitor voucherele pentru alimente. Vouchere alimente și bani mai mulți pentru profesori în octombrie.

Ministrul Fondurilor Europene a făcut un anunț extrem de important, în exclusivitate la Romania TV. Adrian Caciu a explicat ce bani în plus vor primi profesorii în luna octombrie. ”Așa cum ne-am angajat, cadrele didactice au prima de 1.500 lei, iar personalul nedidactic prima de 500 lei în luna octombrie.

În perioada 20-27 octombrie, cardurile vor fi încărcate cu aceste sume de bani, este începutul acestui program care se desfășoară până în 2027, așa cum am stabilit cu personalul din educație”.

Voucherele pentru alimente vor crește la 1.500 de lei. Când vor primi românii bani mai mulți

Nu a fost singura veste bună adusă de Adrian Câciu în direct la România TV. „Luna octombrie este luna în care se încarcă cardurile cu 250 lei, bani care sunt primiți de 2,5 milioane beneficiari.

Avem tranșa octombrie și vom mai avea o tranșă în decembrie, dar asumarea guvernamentală continuă.

Cel puțin pentru ceea ce înseamnă vouchere de alimente, pot să vă spun că această măsură va continua și în anul 2024”, a spus ministrul Fondurilor Europene în exclusivitate la România TV.

Când intră pe card banii pe voucherele de alimente din octombrie. Ministrul Adrian Câciu a făcut anunțul pentru cei 2.5 mil. de români

Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, a anunțat, marți, data la care vor fi încărcate cardurile românilor cu banii pe vouchere de alimente. Astfel, cardurile pentru voucherele de alimente vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei în data de 15 octombrie 2023.

Această măsură vine în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale, pensionarii cu venituri mici, care vor beneficia și anul viitor de vouchere pentru alimente. Astfel, aceștia vor primi o sumă de 1.500 de lei pentru a-și putea asigura necesarul de alimente. Este o veste bună pentru această categorie de persoane, care de multe ori se confruntă cu dificultăți financiare și au nevoie de sprijin suplimentar pentru a-și asigura hrana zilnică.

De asemenea, profesorii vor beneficia și ei de o primă în luna octombrie. Aceștia vor primi 1.500 de lei, în timp ce personalul nedidactic va primi o primă de 500 de lei. Acești bani vor fi încărcați pe cardurile profesorilor în perioada 20-27 octombrie. Această măsură vine ca o recunoaștere a valorii și a importanței pe care profesorii o au în societate, în special în contextul pandemiei de COVID-19, când ei au fost în prima linie a educației, asigurându-se că elevii au acces la orele online și că procesul de învățare nu a fost întrerupt.

În plus, voucherele pentru alimente vor crește de la 250 de lei la 1.500 de lei. Aceasta este o veste bună pentru toți beneficiarii, aproximativ 2,5 milioane de români, care vor primi acești bani în luna octombrie. Această măsură vine ca o susținere a celor mai vulnerabile categorii sociale, care au nevoie de sprijin pentru a-și asigura hrana zilnică.

Ministrul Adrian Câciu a subliniat că această măsură nu este una temporară, ci va continua și în anul 2024. Astfel, românii se pot baza pe această formă de sprijin și în viitorul apropiat. Totodată, el a anunțat că vor mai fi încărcate cardurile cu o nouă tranșă în luna decembrie, ceea ce reprezintă o veste bună pentru toți beneficiarii.

În concluzie, măsurile anunțate de ministrul Fondurilor Europene vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale și reprezintă o recunoaștere a importanței pe care acestea o au în societate. Prin creșterea voucherelelor pentru alimente și acordarea de prime pentru profesori, Guvernul dorește să asigure un sprijin suplimentar acestor categorii și să le ofere condițiile necesare pentru a-și desfășura activitățile într-un mod cât mai eficient. Aceste măsuri vor avea un impact pozitiv asupra comunității și vor contribui la creșterea nivelului de trai al românilor.


Distribuie