• Home
  • Știri
  • Regele Charles a a fost diagnosticat cu cancer. Anuntul Palatului Buckingham

Regele Charles a a fost diagnosticat cu cancer. Anuntul Palatului Buckingham

Regele Charles a fost diagnosticat cu o forma de cancer, a anuntat Palatul Buckingham.

Tipul de cancer nu a fost dezvaluit – nu este cancer de prostata, dar a fost descoperit in timpul tratamentului sau recent pentru prostata marita.

Regele a inceput luni „tratamentele regulate” si va amana indatoririle publice in timpul acestuia, a spus Palatul.

Monarhul, in varsta de 75 de ani, „ramane pe deplin pozitiv in ceea ce priveste tratamentul sau si asteapta cu nerabdare sa se intoarca la serviciul public cat mai curand posibil”, se mai arata in comunicat.

Nu se ofera alte detalii despre stadiul cancerului sau despre un prognostic.
Charles si-a informat personal ambii fii despre diagnosticul sau, iar printul de Wales ar fi vorbit regulat cu tatal sau.

Ducele de Sussex, Printul Harry, care locuieste in Statele Unite, a vorbit cu tatal sau si va calatori in Marea Britanie pentru a-l vedea in zilele urmatoare.

Regele s-a intors la Londra de la Sandringham, in Norfolk, luni dimineata, iar palatul spune ca a inceput tratamentul in ambulatoriu.

Desi isi va intrerupe evenimentele publice, Regele isi va continua rolul constitutional de sef al statului, inclusiv documentele si intalnirile private.

Se intelege ca audientele sale saptamanale cu prim-ministrul Rishi Sunak vor continua, cu exceptia cazului in care medicii il sfatuiesc sa limiteaza astfel de contacte.

Exista un mecanism constitutional pentru cazurile in care seful statului nu poate indeplini atributiile oficiale – in aceasta circumstanta pot fi numiti „consilieri de stat” pentru a inlocui monarhul.

In prezent, aceasta include Regina Camilla, Printul William, Printesa Regala si Printul Edward. Printul Harry si Ducele de York nu mai sunt chemati, deoarece sunt membri regali care nu lucreaza.

Printul William s-a retras temporar de la angajamentele publice pentru a-si ajuta sotia, Catherine, Printesa de Wales, in timp ce aceasta si-a revenit dupa operatia abdominala pe care a avut-o luna trecuta.

Dar s-a anuntat ca va reveni la sarcinile publice in aceasta saptamana .


Distribuie