• Home
  • Sănătate
  • Tratamente naturale împotriva vergeturilor – Simple și eficiente

Tratamente naturale împotriva vergeturilor – Simple și eficiente

Când vine vorba de aspecte inestetice ale corpului, vergeturile fac parte și ele din această categorie ca și celulita. Acestea apar la fluctuațiile de greutate în general atunci când ne îngrășăm brusc.

Așadar știm că nu există un tratament care să vindece inesteticele vergeturi, există totuși câteva metode pe care le putem încerca acasă care le vor ameliora sau le vor face să dispară din anumite zone.

1. Tratament cu albuşuri şi ulei de măsline

Acest tratament foarte ieftin împotriva vergeturilor are efecte uimitoare iar numai după câteva săptămâni de folosire constantă, vei observa că pielea este mult mai netedă, iar vergeturile abia dacă se mai observă.

Pentru acest tratament ai nevoie de: 2 albuşuri bătute spumă, jumătate de ceaşcă de ulei de măsline

După ce-ţi exfoliezi delicat pielea cu vergeturi, întinde albuşul pe ea şi lasă-l să acţioneze până când se usucă. Clăteşte albuşul şi hidratează-ţi pielea cu ulei de măsline.

2. Tratament cu aloe vera

Datorită conţinutului ridicat de colagen, aloe vera este o alegere perfectă pentru tratarea vergeturilor.

Dacă ai o plantă aloe vera acasă , poți obține gelul tăind câteva frunze sau, dacă nu ai planta la îndemână, poţi cumpăra extract de la farmacie sau plafar.

Aplică gelul aloe vera si masează blând zona afectată de vergeturi.

După 20 de minute, se îndepărtează cu apă călduţă iar acest tratament trebuie repetat o dată la 2-3 zile, până când observi o îmbunătăţire a aspectului pielii.

3. Tratament cu cafea şi ulei de argan

Uleiul de argan a devenit foarte popular în ultima perioadă, datorită efectelor senzaţionale asupra pielii. Pe lângă faptul că hidratează şi hrăneşte pielea în profunzime, uleiul de argan ajută semnificativ la regenerarea ei.

3 linguriţe de zaţ de cafea şi 3 de ulei de argan sunt de ajuns pentru tratamentul exfoliant.

Cantitatea de ingrediente poate creşte, în funcţie de mărimea zonei pe care vrei să o tratezi. Masează delicat amestecul de cafea şi ulei de argan, pentru a nu-ţi irita pielea.

4. Tratament cu zahăr şi suc de lămâie

Pentru a atenua aspectul vergeturilor, îţi poţi face un tratament simplu şi eficient din: 4 linguriţe de zahăr tos, 4 linguriţe ulei de migdale, 4 linguriţe suc de lămâie.

Amestecă ingredientele şi masează pielea cu vergeturi, după 10 minute, clăteşte bine pielea cu apă călduță.


Distribuie