Ingrediente:
4-5 vinete, 10-12 gogosari, usturoi
2 legaturi patrunjel verde
sare mare – 1 lingura cu varf
1 lingurita piper boabe
1 lingura zahar (sau miere)
500 ml otet din vin
1 litru apa
ulei pentru prajit
borcane de 800 g
Mod de preparare:
Vinetele se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs aproximativ 2 ore. Dupa ce s-au scurs se clatesc cu apa rece pentru a indeparta excesul de sare si se lasa la zvantat pe prosoape de hartie.
Se prajesc pe rand in ulei incins, dupa care se scot pe prosoape de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Gogosarii se curata de cotoare si se taie in 4.
Se face o solutie din 500 ml otet, 1 litru de apa, 1 lingura cu varf de sare, 1 lingura zahar si 1 lingurita piper boabe care se pune la fiert.
Cand incepe sa fiarba se adauga gogosarii si se lasa aprox. 5 minute pana se inmoaie putin, apoi se scot intr-un bol fara a-i scurge.
In borcane se aseaza un rand de vinete, unul de gogosari, usturoi (dat pe razatoare), frunze de patrunjel verde tocate, apoi din nou un rand de vinete, gogosari, etc. pana se umple borcanul.
Ultimul rand fiind de patrunjel verde. Deasupra se toarna solutia in care au fost opariti gogosarii. Se inchid borcanele si se pastreaza in camara sau in pivnita.
Pofta buna!